Forbrukslån til hverdag og til fest

Forbrukslån kan brukes til så mangt. Mange benytter seg av forbrukslån til ulike formål og det er store variasjoner i bruksområde til et forbrukslån. Siden du kan bruke de lånte pengene på hva du vil så er det bare fantasien som setter grenser. Du kan bruke pengene på en etterlengtet ferie, bilkjøp, inventar, bryllup, ny TV eller hva du ellers ønsker.
Den store fordelen med et usikret lån er at du kun er deg selv som etter grensene for hva du vil bruke pengene på. Du står ikke ansvarlig for noe annet enn selve lånet og dette er nok en av de viktigste fordelene som har gjort forbrukslån så populært som låneform.

Pengene blir utbetalt direkte til bankkontoen din

Når du har sendt av gårde flere lånesøknader får du velge hvilket lån som passer deg best. Når du har fått avklart ette og signert alle nødvendige papirer så vil lånesøknaden bli ferdigbehandlet slik at du kan få utbetalt pengene på bankkontoen din.
Hvor lang tid det tar før du får pengene på konto vil variere og det kan i mange tilfeller være i løpet av kort tid. Alt etter hvilken bankforbindelse du har og om det er helg eller noen helligdager i veien, så vil du nok få pengene på konto i løpet av 2-3 virkedager. Det pleier å være standard tid det tar før du får det lånte beløpet utbetalt på konto. Når pengene er på kontoen din så står du fritt til å disponere dem som du vil etter ønske.

Få igjen penger på skatten – fradrag på betalte renter

Den effektive renten du får opplyst tar ikke høyde for rentefradrag. Det skal du være oppmerksom på fordi du får fradrag på skatten for alle gjeldsrenter du betaler i løpet av skatteåret. Det kan dreie seg om en god porsjon penger og det bør du ta med i betraktningen når du låner.
Det er viktig å presisere at dette ikke er penger du får tilbake som sådan, men fradrag på rentene, så hvor stort beløp du får tilbake vil avhenge av dine skatteforpliktelser for øvrig selv om satsen for fradrag er fast.
Du behøver ikke å gjøre noe for å få de fradragsberettigede rentene sendt videre til skatteetaten. Disse opplysningene blir sendt automatisk fra banken, finansinstitusjonen eller hvem du ellers låner penger av. Merk, at dette ikke gjelder for finansinstitusjoner registrert i utlandet, fordi da skal du sende inn opplysninger om dette på egen hånd.

Les mer om forbrukslån